Content+

Wat verdient een makelaar?

Als je overweegt om te starten als makelaar, ben je natuurlijk benieuwd wat je hiermee gaat verdienen. Het inkomen van een makelaar is gebaseerd op verschillende factoren. Denk onder andere aan het aantal jaren ervaring, de vaardigheden die je bezit, het diploma dat je op zak hebt en op welke locatie je werkzaam bent. 

Wanneer je in dienst werkt van een makelaarskantoor, zal je salaris bestaan uit een vast salaris gecombineerd met een commissie op de verkochte woningen (vaak een bonusregeling genoemd in vacatures). Bij makelaarskantoren wordt de verdiende commissie vaak evenredig verdeeld over de medewerkers, waarbij er ook een groot deel van de omzet terecht komt in de zakken van de baas.

ERA Content plus zelfstandig makelaars

Inkomen van een zelfstandig makelaar

Denk je erover om aan de slag te gaan als zelfstandig makelaar? Dan zal je salaris ook anders in elkaar zitten. Je werkt hard voor je geld en dit komt direct bij jou terecht. Dit klinkt ideaal, maar er komt wel wat meer bij kijken. Zo moet je zelf aan de slag met je marketing en communicatie om in beeld te komen bij je potentiële klanten. Daarnaast zal je zelf verantwoordelijk zijn voor de administratie. Als je dit goed doet, zal je als zelfstandig makelaar een hoger salaris verdienen dan in loondienst.

Verdien het salaris van een zelfstandig makelaar met ERA Content+

Zijn bovenstaande verantwoordelijkheden voor jou een drempel om als zelfstandig makelaar te starten? Daar helpen wij je graag bij. ERA Content+ gelooft in een intensieve samenwerking met goede, lokaal gevestigde zelfstandige makelaars. Wanneer je je bij ons aansluit, ondersteunen we je met een zeer compleet pakket aan diensten. Zo kun jij je volledig focussen op je kerntaken én geniet je van een goede werk-privébalans.

Als zelfstandig makelaar ben je zoals iedere ondernemer zelf verantwoordelijk voor je inkomen. Bereken met onze rekentool wat je potentiële bruto inkomen zou zijn als je je aansluit bij ERA Content+ makelaars. Onze ervaring is dat minimaal 2 woningverkopen per maand een meer dan haalbare doelstelling is als agent. In het verdienmodel zal je zien dat je bij 2 verkooptransacties per maand al een goed inkomen kan verdienen. Daar komen eventuele taxaties en aankoopopdrachten dan nog bij.

Zelf verantwoordelijk voor je inkomen

Je inkomen als ERA Content+ makelaar stijgt hard naarmate je meer woningen per maand verkoopt. Deze snelle inkomensstijging is mogelijk omdat wij van mening zijn dat wij niet op basis van een vast percentage mee hoeven te profiteren van hoge omzetten, maar op basis van een redelijke vergoeding voor onze diensten als broker. Dat is één van de pijlers van de samenwerking: kosten delen zodat je meer overhoudt onderaan de streep.


Meer weten over hoe wij te werk gaan? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij komen graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Plussers aan het woord

Wil je ook plussen? Dat kun je bij ons!

Lid van de NVM

ERA Content+ is lid van de NVM. Als je je bij ons aansluit als gecertificeerd makelaar of taxateur krijg je je eigen NVM-nummer en de status als zelfstandig kantoor. Als je als KRMT bij ons aansluit, werk je onder ons NVM-aansluitnummer. De NVM statuten en de erecode vormen een garantie voor de basiskwaliteit van ieder NVM-lid.