Content+

FAQ

Hoeveel ervaring moet ik hebben voordat ik zelfstandig makelaar kan worden?

Er is geen specifieke vereiste voor het aantal jaren ervaring om zelfstandig makelaar te worden. Het is vooral belangrijk om een grondige kennis van de vastgoedmarkt en de relevante wet- en regelgeving te hebben voordat je zelfstandig aan de slag gaat. Om je bij ERA Content+ Makelaars aan te kunnen sluiten is het wel van belang dat je tenminste (bijna) over een KRMT-diploma beschikt.

Hoe vind ik cliënten als zelfstandig makelaar?

Er zijn verschillende manieren om cliënten te vinden als zelfstandig makelaar. Dit kan onder andere via netwerken, online marketing, advertenties, aanbevelingen van eerdere klanten en samenwerking met andere professionals in de vastgoedsector. Wanneer je aangesloten bent bij ERA Content+ Makelaars, nemen wij een groot deel van deze werkzaamheden voor je uit handen. Hierdoor kan jij je vooral focussen op waar jij goed in bent; persoonlijk netwerken en het verkopen van huizen.

ERA Content plus zelfstandig makelaars

Hoeveel uur werkt een zelfstandig makelaar?

Dat is in principe aan jou! Als zelfstandig makelaar ben je zelf verantwoordelijk voor je agenda en kan je dus zelf bepalen hoeveel uur je werkt. Bij ERA Content+ Makelaars nemen wij administratieve taken uit handen en kunnen we je dus helpen bij het beheren van de agenda. Wil je een periode wat minder werken? Dan zorgen wij ervoor dat er niets/minder wordt ingepland.

Wat is het verschil tussen werken in loondienst en als zelfstandig makelaar?

Het werken in loondienst als makelaar en het werken als zelfstandig makelaar hebben enkele belangrijke verschillen. Hier zijn enkele van de belangrijkste verschillen:

  1. Werkgeversverhouding vs. zelfstandig ondernemerschap: Als makelaar in loondienst ben je in dienst van een makelaarskantoor en werk je onder hun gezag en leiding. Als zelfstandig makelaar ben je een onafhankelijke ondernemer en heb je de vrijheid om je eigen business te runnen.
  2. Vaste salaris vs. ondernemersinkomen: In loondienst ontvang je meestal een vast salaris of een basissalaris met bonussen of provisies op basis van je prestaties. Als zelfstandig makelaar ben je verantwoordelijk voor het genereren van je eigen inkomsten. Je verdient op basis van de commissies die je verdient door het succesvol afsluiten van vastgoedtransacties. Deze zijn al snel aanzienlijk hoger dan een salaris in loondienst.
  3. Werkuren en flexibiliteit: Als makelaar in loondienst heb je meestal vaste werkuren en werk je volgens het schema van het makelaarskantoor. Als zelfstandig makelaar heb je meer flexibiliteit om je eigen werktijden en schema’s te bepalen. Het is dus helemaal aan jezelf op welke momenten je wel- of juist niet met je werk bezig wilt zijn. 

Het kiezen tussen werken in loondienst en als zelfstandig makelaar hangt af van je persoonlijke voorkeuren, ondernemersgeest, risicotolerantie en bereidheid om de verantwoordelijkheden van het runnen van een eigen bedrijf op je te nemen. Als zelfstandig makelaar bij ERA Content+ Makelaars kies je voor de gulden middenweg; zelfstandig, maar met veel ondersteuning en de collegialiteit en klankbordmogelijkheden van collega-ondernemers binnen ERA Content+.

Plussers aan het woord

Wil je ook plussen? Dat kun je bij ons!

Lid van de NVM

ERA Content+ is lid van de NVM. Als je je bij ons aansluit als gecertificeerd makelaar of taxateur krijg je je eigen NVM-nummer en de status als zelfstandig kantoor. Als je als KRMT bij ons aansluit, werk je onder ons NVM-aansluitnummer. De NVM statuten en de erecode vormen een garantie voor de basiskwaliteit van ieder NVM-lid.