Content+

Bereken hoeveel jij kan plussen als zelfstandig makelaar

Onze rekentool

Wat ga je nu eigenlijk bij ons verdienen als zelfstandig makelaar?
Ontdek het zelf met deze indicatieve berekening

verkoopcourtage
taxaties
aankoopcourtage
Netto omzet / Bruto inkomen (per jaar)
Rekentool ERA Content plus makelaars

Over onze rekentool

Je werkt hard voor je geld. Dan is het wel zo fijn als die omzet ook direct bij jou terecht komt in plaats van in de zakken van een baas. Je gaat het liefst als zelfstandig ondernemer aan de slag, maar daar komt meer bij kijken dan alleen het uitoefenen van je vak als makelaar-taxateur. Van marketing en communicatie tot administratie, het zorgen voor telefonische bereikbaarheid, coördineren van fotografie, Funda en social media campagnes. Dat nemen we bij ERA Content+ Makelaars allemaal uit handen. 

Oplopende omzet

Zoals je kan zien, stijgt je inkomen hard naarmate je meer woningen per maand verkoopt. Onze ervaring is dat minimaal 2 woningverkopen per maand een meer dan haalbare doelstelling is als agent. In het verdienmodel zal je zien dat je bij 2 verkooptransacties per maand al een goed inkomen kan verdienen. Daar komen eventuele taxaties en aankoopopdrachten dan nog bij.  Bij elke woning extra stijgt je inkomen bovendien snel op basis van reële uitgangspunten (je inkomen valt overigens uiteraard lager uit bij lagere aantallen). Een snelle inkomensstijging is mogelijk omdat wij van mening zijn dat wij niet op basis van een vast percentage mee hoeven te profiteren van hoge omzetten, maar op basis van een redelijke vergoeding voor onze diensten als broker. Daardoor dalen je kosten, uitgedrukt in procenten van je omzet, snel bij het toenemen van je omzet en stijgt je besteedbaar inkomen dus hard. Dat is één van de pijlers van de samenwerking: kosten delen zodat je meer overhoudt onderaan de streep.

Als je interesse is gewekt, komen we voor een nadere toelichting en onderbouwing van de rekenmodule graag met je in gesprek!

Download onze brochure
voor meer info!

E-mailadres
e-mail niet ontvangen? Check dan even uw spambox.
* Verplichte velden